Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Emine Yılmaz Bolat ve Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Kerim Ünal 14 Mart Perşembe günü MEÜSEM işbirliğinde MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi, açılış programına katıldılar. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüvenin açılış konuşmalarının ardından “Dış Ticaretin Dünü Bugünü” konulu eğitim ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen ilk ders başladı.

Mersin’deki üniversitelerin akademisyenleri tarafından, MTSO ve AKİB hizmet binalarında gerçekleştirilecek eğitimlerde yaklaşık 30 kursiyer 152 saatlik eğitim alacaklardır. Kursa katılmaya hak kazanan kursiyerler eğitim sonunda derslerin en az yüzde 70’ine devam etmeleri halinde katılım belgesi, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda ise sertifika almaya hak kazanacaktır.