Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı arasında; MTSO üyelerine ve üyelerinin çalışanlarına yönelik kişisel ve mesleki gelişim, mevzuat, teknik ve ilgili alanlarda verilecek hizmet içi eğitim ve kurslara yönelik plânlama, düzenleme, rehberlik ve kursiyer kayıt-kabul, kurs yeri temini ve tanzimi, eğitim programı ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin hizmetlerin yürütülmesi ve kurumlar arası işbirliğini oluşturmayı amaçlayan protokol imzalandı.

21 Mayıs Cuma günü, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Tamer Güner, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Osman Kiper katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile göreve geldikleri ilk günden itibaren yakın çalıştıklarını ifade etti. Mersin’deki tüm kurumlarla iç içe ve yön verir bir konumda olmayı amaçladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Bugün itibarıyla Mersin ili ve ilçelerine kadar, neredeyse danışmanlık hizmeti vermediğimiz ve ortak proje yapmadığımız hiçbir kurum kalmadı. Mersin’imizin geleceği konusunda Üniversitemizin aktif katkısı bize gurur veriyor. Girişimcilik Merkezi’miz ve pandemi sonrası açılışını yapmayı planladığımız Gençlik Bilim Akademisi’yle bu durumu biraz daha genişlettik. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine hitap edecek bir merkezimiz oldu. Sürekli Eğitim Merkezi’mizi de aktif kullanarak; belki de hiç okumamış insanları da dâhil tümünü kapsayarak,  bir insanın rutin hayatında neye ihtiyaç duyuyorsa hepsinin eğitimini verebilir hale geldik. Bu Üniversitemizin dışa açılan yüzlerinden en önemlilerinden biri aslında” dedi.  

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilimizin en güçlü sivil toplum örgütü ve özellikle serbest meslek sahiplerinin tüm sorunlarıyla ilgilenen, tek elde toplandığı bir kurum olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çamsarı, “Bizim sizinle ortak bir girişimde bulunmamız, nüfusun tümüne birden bizim için ulaşma alanı. Üye sayısının neredeyse bir şehir kadar olduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı sektörlerin çoğunluğunun Üniversitemizde bir karşılığı var. Bu alanlara ilişkin eğitimler verilmesi, bu çalışmaların sertifikalı şekilde yapılması çok önemli. Bu adımları biz hızlı attık. Daha da devam edeceğiz. Sürekli Eğitim Merkezi’mizde kendine ait sınıfları, salonu ve derslikleriyle çok güzel bir altyapısı mevcut. Ulaşım açısından da çok avantajları var. Biz çok mutluyuz ve bu işbirliklerinin devamını istiyoruz. Gelecek her türlü teklife açığız” diyerek MTSO yetkililerine teşekkür etti.

Bu işbirliğinden dolayı MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş’i kutlayarak ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkür ederek sözüne başlayan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, üniversiteyi Mersin’e açan bir yönetim şekli sergilemiştir. Bu konuda Mersin Üniversitesi ile iç içeyiz. Bizim insanlarımız en çok gereksinim duyduğu konu, eğitim. Doğduğumuz günden mezara gideceğimiz güne kadar hep öğreniriz. Eğitimin sürekliliği olmalıdır. Bu işbirliği hem kültürel, hem sosyal, hem eğitim alanında halkımıza ve Mersin’imizin iş dünyasına gerçekten çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu işbirliğinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin 2018 yılından beri Mersin’de birçok kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ve eğitim birimlerine hizmet verdiğini belirterek sözlerine başlayan MEÜSEM Müdürü’müz Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, “Bugün bizim için özel bir gün. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş’in buralara kadar gelerek bizimle bu işbirliği protokolünü imzalamaları bizi onurlandırdı. Bu bir başlangıç. Bir yıl süre ile geçerli olacak ve 18 saat olarak planlanan katılım belgeli eğitim ile başlanacak. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın desteğiyle, akabinde yine vakfımızla iletişim halinde olup tüm Mersin’imizdeki işadamlarımıza, tüm MTSO personeline ve Mersin’imize hizmet etmek bizim için bir gurur. Umarım hayırlı, uğurlu olur” ifadelerini kullandı.

Protokol töreninde son olarak MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş söz aldı. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın gücünü ve enerjisini bu protokolde hissediyoruz diyerek sözüne başlayan Güneş “Bundan sonra alacağımız yolda hem katkılarını, hem de yol gösterici olarak rehberliklerini hissedeceğiz. Eğitim çok önemli. Hepimizin eğitime ihtiyacı var. Mersin Üniversitesi’nin de bütün iş dünyasının sektörlerini içeren bölümleri var. İş dünyasındaki her sektörün hemen hemen üniversitemizde karşılığı var. Bu işbirliğiyle ticaretin ve eğitimin bir araya gelmesi beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü MEÜSEM Müdürü’müz Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş arasında imzalandı.

 

Protokol imza töreninin ardından iki kurum yetkilileri Üniversitemizin Yenişehir Kampüsü’nde bulunan Su Ürünleri Fakültesinin yakın zamanda açılması planlanan Deniz Canlıları Müzesi‘ni ziyaret etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü