Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi kurucu üyeleri Doç. Dr. Feyza Altınkamış ve Dr. Ebru Karataş Acer, Üniversitemiz Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’yi ziyaret etti.

24 Aralık Cuma günü gerçekleşen ziyarette; Doç. Dr. Feyza Altınkamış ve Dr. Ebru Karataş Acer, protokol ve iş birlikleri konularında görüşmeler gerçekleştirdi. Doç. Dr. Feyza Altınkamış, Belçika’da Yabancılara Türkçe Öğretimi alanında ve Türkçe Felemenkçe iki dilli çocuklarda Türkçe Dil Gelişimi konusunda gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Dr. Ebru Karataş Acer ise; Eğitim Bilimleri ve Politikaları Uzmanı olarak eğitimin geleceği ve 21. yy becerileri üzerine yapmış oldukları çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektör danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın desteğiyle Mersin Üniversitesi olarak  her zaman eğitim ve projelere kapılarının açık olacağını ifade etti. Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ayrıca, üniversitemiz lisans düzeyinde Türkçe, İngilizce ve Sınıf Öğretmenliği Bölümlerinden öğrencilerimizin, Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi’ne staj hareketliliği ve ERASMUS kapsamında katılabilecekleri müjdesini de verdi.

Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi web sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü