Üniversitemiz bünyesindeki personel ve öğrencilerimiz arasından, farklı müzik türlerinden seçilerek oluşturulan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Orkestrası ilk konserini verdi.

25 Mayıs Çarşamba günü Üniversitemiz Gençlik Bilim ve Sanat Akademisinde gerçekleştirilen konsere, Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın eşi Uzm. Dr. Memnune Çamsarı Hanımefendi, Rektör Danışmanımız ve MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen, TRT Çukurova Müdürü Sabahattin Kahraman, akademik ve idari personel ile davetliler yoğun bir katılım gösterdi.

Konserin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Danışmanımız ve MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, büyük bir özveri ve çalışmanın eseri olarak ortaya çıkan orkestranın ilk konseri için herkesin çok heyecanlı olduğunu söyledi.

2018 yılında Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından MEÜSEM Müdürlüğüne görevlendirilen Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade MEÜSEM ORKESTRA'sı ile bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu duyduğunu ifade ederek, “İlk olarak, bizi 2021 yılında Üniversitemiz ve Kentimize hizmet etmek için MEÜSEM müdürlüğüne tekrardan görevlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ardından hayalime katılıp gerçekleşmesini sağlayan, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ersin Turhal’a, Arş. Gör. M. Onur Çelebioğlu’na ve gönüllü olarak ses eğitimize katkı sağlayan Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Kazım Erdem Özdemir’e MEÜSEM’e desteğinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak tüm Mersin'den seçmelerimize başvurup ses ve orkestra eğitimi almaya hak kazanarak üç ay boyunca derslere katılan müziksever kursiyerlerimizi bu güzel konser için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Daha nice konserlere diyor, herkese katılımları için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonrasında sahneye çıkan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Orkestrası, repertuarlarındaki birebirinden güzel şarkılarla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Sahne performansları ile büyük beğeni alan orkestra, konser sonrası ayakta alkışlandı.

Konser, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü