Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün de paydaşı olduğu “Minik Kalpler Büyük Umutlara Projesi” hayata geçirildi.

Pandemi sürecinin ardından yeniden öğrencilerle buluşmak amacıyla 2022-2023 proje hazırlıklarını tamamlayan Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibi, öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlayabilmelerinin yanında mesleki ve kültürel bilgilerini artırmak amacıyla projeler tasarlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu doğrultuda; “Minik Kalpler Büyük Umutlara” projesiyle çocukların eleştirebilen, düşünebilen, kendi fikirlerini beyan edebilen, araştırma yapabilen, öğrendiklerini yorumlayabilen ve bunları kullanabilen bireyler olabilmeleri amaçlanıyor. Bu proje ile aynı zamanda; sosyo-kültürel imkânsızlık yaşayan çocuklarımızın hem eğlenebilmelerine hem de öğrenebilmelerine odaklanarak tasarlanan etkinliklerle, Mersin Üniversitesi'nin her zaman onların yanında olduğununun da hissetmeleri hedeflendi.

Proje kapsamında 29 Aralık Perşembe günü, Orman Genel Müdürlüğü ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Günferi Karagenç İlkokulu/Ortaokulu, Karahacılı İlkokulu, Değirmençay İlkokulu/Ortaokulları ziyaret edilerek öğrencilerle doğa, orman, ormanları koruma ile ilgili bilgiler verildi. Okul ziyaretlerine Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Gök; Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mesut Gün, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Yazbahar Çetin Doğan, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencileri ile Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, İşletme Müdür Yardımcısı Fahri Uzlar katıldı.

Okul ziyaretleri kapsamında öğrencilerle orman ve ormanları koruma bilinci kapsamında eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilirken, öğrencilere bilim ve doğa sevgisinin aşılanması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitaplar ve küçük hediyeler takdim edildi.