Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Minik Kalpler Büyük Umutlara” Projesi hayata geçirildi.

Pandemi sürecinin ardından yeniden öğrencilerle buluşmak amacıyla 2022-2023 proje hazırlıklarını tamamlayan Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibi, öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlayabilmelerinin yanında mesleki ve kültürel bilgilerini artırmak amacıyla projeler tasarlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu doğrultuda; “Minik Kalpler Büyük Umutlara” projesiyle çocukların eleştirebilen, düşünebilen, kendi fikirlerini beyan edebilen, araştırma yapabilen, öğrendiklerini yorumlayabilen ve bunları kullanabilen bireyler olabilmeleri amaçlanıyor. Bu proje ile aynı zamanda; sosyo-kültürel imkânsızlık yaşayan çocuklarımızın hem eğlenebilmelerine hem de öğrenebilmelerine odaklanarak tasarlanan etkinliklerle, Mersin Üniversitesi'nin her zaman onların yanında olduğunun da hissetmeleri hedeflendi.

Proje kapsamında ilk etkinlik 29 Aralık 2022 Perşembe günü, Orman Genel Müdürlüğü ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Günferi Karagenç İlkokulu/Ortaokulu, Karahacılı İlkokulu, Değirmençay İlkokulu/Ortaokulları ziyaret edilerek öğrencilerle doğa, orman, ormanları koruma ile ilgili bilgiler verilerek gerçekleştirildi.

Projeye Mersin Valisi eşleri “Yıldız Pehlivan” hanımefendi de destek verdi.

Etkinliğin ikinci basamağı ise 06 Ocak 2023 Cuma günü Mersin Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji birimine, Sosyal sorumluluk projelerine daima desteklerini esirgemeyen Mersin Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN’ın eşi Sayın Yıldız Pehlivan’ın da teşrifleriyle, Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Gök Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Yazbahar Çetin Doğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hastane ziyaretinin ilk adımı Başhekim Doç.Dr. Bahar AYDINLI’ya projeye vermiş olduğu destek için Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade tarafından, nezaket ziyareti yapıldı.

Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade Şehir Hastanesi Başhekimi “Doç. Dr. Bahar Aydın’lı” ya plaket takdim etti.

Sosyal Sorumluk projelerine desteklerini esirgemeyen Mersin Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN’ın eşi Sayın Yıldız Pehlivan’a ve Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar AYDINLI’ya projeye vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Çocuk Onkolojisi birimi servisinde tedavi gören minik hastalara Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan boyama kitapları ve kalemler hediye edilerek minik kalplerine dokunularak yüzlerinde tebessüm oluşturuldu.

Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, yarınlarımız olan gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için ellerinden gelenin ve fazlasının yapılmaya devam edileceğini ve bu tarz projelerin desteklenip devamlılığının sağlanmasının önemini vurgulayarak programı tamamladı.