Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde “A Kategori Araştırmacılar İçin 1. Grup Deney Hayvanları(Kemirgenler ve Tavşan) Kullanım Sertifikası Kursu” düzenlendi.

MEÜSEM bünyesinde 20 Kasım-8 Aralık 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) işbirliğiyle “A Kategori Araştırmacılar İçin 1. Grup Deney Hayvanları(Kemirgenler ve Tavşan) Kullanım Sertifikası Kursu” verildi.

20 Kasım 2023 tarihinde MEÜSEM Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege’nin katılımıyla başlayan ve Üniversitemiz akademisyenleri tarafından 40 saat olarak yapılan teorik eğitimin ardından, 35 saatlik uygulama eğitimi verildi. Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege’nin katılımıyla MEÜSEM dersliklerinde eğitim sonu değerlendirme sınavı yapıldı. Eğitim sonunda teorik ve uygulama dersi koşullarını sağlayan katılımcılara A Kategori Deney Hayvanı Kullanım Sertifikaları düzenlenmesi ile eğitim sona ermiş olacaktır.