Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM), Kariyer Merkezi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu iş birliğinde Prof. Dr. Gönül Aslan ve Öğr. Gör. Leyla Ersoy tarafından “Tüberküloz Bulaş ve Korunma Yolları” konulu konferans düzenledi.

5 Ocak 2024 Cuma Günü Üniversitemiz Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Konser Salonu'nda düzenlenen konferansa MEÜSEM ve Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, MEÜSEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yazbahar Çetin Doğan, Üniversitemiz akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Gönül Aslan; günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yaparak, “Tüberküloz hakkında birtakım bilgilere sahip olsak da bulaş ve halk sağlığı konularının önemini böyle günlerde daha çok vurguluyoruz. Toplu halde yaşadığımız her yerde bulaşma riski çok yüksek olan tüberküloz konusunda hem sağlık personelinin hem de tüm bireylerin dikkatli olması gerekiyor." dedi.

Açış konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlimiz Leyla Ersoy tarafından “Tüberküloz Bulaş ve Korunma Yolları” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonrasında Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Sema İsmi Utandı tarafından “Orijinal Yoga Sistemi” nefes tekniği ile uygulamalı egzersizler yapılarak, doğru nefes alma ve verme farkındalığı oluşması sağlandı. 

Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, ülkemizde her yıl, ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan haftada, toplumun tüberküloz (verem) hastalığı hakkında bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” etkinlikleri düzenlendiğinin bilgisini verirken toplum bilinci oluşması adına düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Sunumların ardından teşekkür belgeleri takdim edildi. Katılımcılarla çekilen toplu fotoğraf sonrası etkinlik sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü