Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında 2021 yılı için imzalanan protokol kapsamında hizmet içi eğitimler başladı.

Protokol kapsamında, MEÜSEM ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Şube Müdürlüğü yetkilileri arasında maske ve mesafe gözetilerek gerçekleştirilen 56 saatlik sertifikalı “Mahremiyet Eğitici Eğitimi” 9 Şubat 2021 Salı günü başladı. Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde A Salonu’nda verilen eğitime Rektör Danışmanı ve Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ile belediye çalışanları katıldı.

“Çocuk İstismarı ile Aile” anlatıldı

“Mahremiyet Eğitici Eğitimi” kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz “Çocuk İstismarı ile Aile” konusunda katılımcılara bilgi verdi. Prof. Dr. Halis Dokgöz, bazı geleneksel kültürel kodların cinsel istismarın alt yapısını oluşturduğunu söyledi. Sunumunda cinsel istismara ilişkin mitlere de değinen Prof. Dr. Dokgöz, “Yapılan araştırmalarda 15-17 yaş arasındaki kız çocuklarının cinsel istismara daha fazla uğradıkları ortaya çıkmıştır.” dedi.

Eğitim sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Halis Dokgöz’e, MEÜSEM Merkez Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade tarafından teşekkür belgesi verildi.

 

Protokol kapsamında Şubat ayı içerisinde İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”,  Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cem Ali Gizir “Aile ve Kriz”, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Çiçek “Çocuk ve Ergenle İletişim”, Prof. Dr. Bülent Gündüz “Boşanma ve Tek Ebeveynlik”, Prof. Dr. Ayşe Azman  “Kadının İnsan Hakları” ve Dr. Öğr. Üyesi Sinem Evin Akbay “Evliliğin Anatomisi” eğitimleri verecek.  

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü