Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında 2021 yılı için imzalanan protokol kapsamında sertifikalı eğitimlerden ’Mahremiyet Eğitici Eğitimi’ ve ’Eğitici Geliştirme Eğitimi’  programları düzenlenen dersler ve değerlendirme sınavları ile tamamlandı.

Protokol kapsamında, 4 -26 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenen 56 saatlik sertifikalı “Mahremiyet Eğitici Eğitimi” Üniversitemiz Akademisyenleri tarafından verildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu’nda maske ve mesafe kurallarına gözetilerek verilen eğitim, 30 Mart 2021 Salı günü yapılan eğitim değerlendirme sınavı ile tamamlandı.

22 Mart - 2 Nisan 2021 tarihleri arasında ise Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda Üniversitemiz Akademisyenleri tarafından 56 saatlik ‘’Eğitici Geliştirme Eğitimi Programı’ verildi. Tamamlanan eğitim programının ardından 7 Nisan 2021 tarihinde MEÜSEM dersliklerinde maske ve mesafe kurallarına uygun olarak eğitim değerlendirme sınavı yapıldı.

Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, eğitim sonunda belge almayı hak eden katılımcılara Mahremiyet Eğitici Eğitimi Sertifikası ve Eğitici Geliştirme Eğitimi Sertifikası verileceğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü ile belediye personellerinin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda katılım belgeli ve sertifikalı eğitim hazırlıklarının devam ettiğini belirten Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, MEÜSEM olarak Üniversitemiz değerli Akademisyenleri ile Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını yeni bir eğitim programıyla bir araya getirecek olmanın memnuniyetini dile getirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü