Üniversitemiz bünyesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler arasından, farklı müzik türlerinde oluşturulacak olan Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Orkestrası ve müzik grupları için seçmeler yapıldı.

17 Kasım Çarşamba ve 18 Kasım Perşembe günü Üniversitemiz Yenişehir Kampüsü içerisinde yer alan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müzik Stüdyosu’nda gerçekleşen seçmelerde; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Gök ve Üniversitemiz Devlet Konservatuarı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Alper Tunga Özcan ve Öğr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel jüri olarak yer aldı.

Jüri üyelerinin tüm katılımcıların eserlerini beğeniyle dinlediği seçmelere; her bir katılımcı,  istedikleri alanda kendi belirledikleri iki eser ile katıldı.

Üniversitemiz Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade; Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin yeteneklerini ve boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla bu yola çıktıklarını, oluşturulacak orkestra ve gruplarda öğrencilerimizin görev alacağını ve öğrencilerimizin Mersin Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalıklarından faydalanmalarını bu şekilde sağlayacaklarını ifade etti.