2018 yılında Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından Müdürlük görevine Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’nin atandığı Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM), 2022 yılı içerisinde de kentin birçok önemli kurumuyla bir araya gelerek önemli proje ve iş birliği anlaşmalarıyla kentimize ve ülkemize katkı sağlamaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Merkezimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Akdeniz Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin İl Müftülüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile yapmış olduğu protokoller iş birliği anlaşmaları kapsamında verilecek eğitimler ile Üniversitemizin alanında uzman kadrosunun bilgi beceri ve deneyimini yeniliklerle buluşturuyor.

Bu yeniliklerden birisi de merkezimizin kendi bünyesinde kurulması için duyuruya çıktığı “Sürekli Eğitim Merkezi Orkestrası” oldu. Duyurunun ardından gerçekleştirilen başvurular arasından seçmeler gerçekleştirildi ve gruplar oluşturularak eğitimlere başlandı. Eğitimler, üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Esin Turhal’ın katılımıyla haftanın iki günü devam ediyor.

Merkezimizin gerçekleştirdiği bir diğer ilk ise; “Yetişkinler İçin Bale Eğitimi" düzenlemesi oldu. Yoğun ilgi ile karşılan eğitim, beşinci seviyeye kadar geldi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Yağmur Arınlı tarafından verilen eğitimlere katılan kursiyerler, gerçekleştirilecek bir gösteri için ise hazır durumda olduklarını ifade etti.

TÜBİTAK’ta Elektronik Programlama, Nesnelerin İnterneti ve Robotik Kodlama ile ilgili kitapları olan ve bu alanlarda danışmanlık yapan Üniversitemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ali Gök, Doç. Dr. İlker Yakın ve Dr. Öğr. Üyesi Erman Uzun tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik problem çözme ve uygulama temelli “Robotik ve Elektronik Programlama” eğitimi de MEÜSEM’in gerçekleştirdiği önemli ilklerden birisi konumunda yer alıyor. Gerçekleştirilen bu eğitim, Mersin'de “Robotik ve Elektronik Programlama" alanında profesyonel bir akademisyen ekibiyle gerçekleştirilen ilk sertifikalı eğitim olması bakımından önem da ayrı bir önem taşıyor.

Merkezimiz, yoğun talep üzerine piyasanın ihtiyacı olan nitelikli iş gücü yetiştirilebilmek ve katılımcıların kariyer gelişimine katkı sağlanmaya yönelik “Hasta İşlemleri ve Kabul Elemanı Sertifikasyon Programı” içinse planlamalarına devam ediyor.

MEÜSEM, sadece Mersin ili içerisinde sınırlı kalmayıp imzaladığı protokoller ve iş birliği çalışmalarıyla ülke geneline hizmet vermeyi de amaçlıyor. Bu bağlamda Giresun İl Tarım Orman Müdürlüğü personeli ve yöneticilerine yönelik eğitim verme hususunda ise Merkezimizin görüşmeleri sürüyor.

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili duyuru ve detaylı bilgilere www.sem.mersin.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü