Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Erasmus+ KA122 Avrupa Birliği Projesi “DIGITAL ENTREPRENEURSHIP FOR DISADVANTAGED INDIVIDUALS”, 12 - 22 Eylül 2022 tarihleri arasında Romanya Sulceva Üniversitesi'nde, 16 ile 22 Ekim 2022 tarihleri arasında Polonya Lodz Üniversitesi'nde ve 24 ile 28 Ekim tarihleri arasında Üniversitemizde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’nin yürütücülüğünde gerçekleştirildi. 

Projenin üçüncü mentorluk hareketliliğinde Romanya Sulceva Üniversitesi'nden Mersin Üniversitesi'ne davet edilen Dr. Öğr. Üyesi Stefan Sfichi, 24 ile 28 Ekim 2022 tarihleri arasında Üniversitemizde çeşitli birimlerde ziyaretlerde bulunarak Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde planlanan eğitimlere, workshoplara ve konferanslara katıldı.

Üniversitemiz Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ile  Sfichi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ yı ziyaret gerçekleştirerek proje hakkında bilgi verdi. Ardından; Üniversitemiz Girişim Limanı, Eğitim Fakültesi, Gençlik Merkezi ve İletişim Fakültelerini gezerek bilgi paylaşımında bulundu ve birimler ile çalışmaları hakkında deneyimlerini aktardı. 

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından; 25 Ekim 2022'de Genç Girişimci Merkezi'nde Üniversitemiz öğrencilerine “Dijital Girişimcilik ve Dijital Medya Kullanımı” eğitimi, 26 Ekim 2022'de Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonunda, fakülte öğrencilerine yönelik “Dijital Eğitim, Dijital Eğitim Platformları, Multimedya, Dijital Girişimcilik, E-Ticaret” konulu konferanslar, 27 Ekim 2022'de Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezinde, yetişkinlere ve lise öğrencilerine yönelik “Drone” ve “VR (Sanal Gerçeklik), AR (Arttırılmış Gerçeklik) eğitimi, 28 Ekim 2022 tarihinde ise “Multimedia, Kısa Film Deneyimleri” üzerine bir workshop düzenlendi.

Program Üniversitemiz Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’nin, Dr. Öğr. Üyesi Stefan Sfichi’ye belge takdimi ile tamamlandı.