Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Merkezi ve Mersin Teknopark tarafından İnternet Haftası kapsamında düzenlenen “İnternetin Kullanımından Bugüne Teknolojik Gelişmeler” konulu konferans 19 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 14:30 da yapıldı. Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege’nin  moderatörlüğünde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin yaptı. EPATİ Siber güvenlik Teknolojileri AŞ yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kırık ve MTSO Bilgi ve İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Şefi Turgut Ermercimek’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta İnternet, internetin doğuşu, internetin gelişimi, internetin neleri tetiklediği, Türkiye de internet konuları anlatıldı. Eğitim sonunda katılımcıların soruları cevaplandı. Katılımcılar alanında uzman kişiler tarafından verilen bu eğitimin çok iyi ve faydalı olduğunu ifade ettiler.