1. Temel Pastacılık ve İleri Pastacılık Teknikleri

Pastacılık Sanatı Kursu: Lezzetin ve Yaratıcılığın Buluştuğu Nokta

Pastacılık, tatlılarla dolu bir dünyanın kapılarını aralayan ve lezzetle yaratıcılığın mükemmel bir birleşimidir. Eğer pasta yapımına ilgi duyuyor, becerilerinizi geliştirmek veya profesyonel bir pasta şefi olmak istiyorsanız, sizin için mükemmel bir kursa hoş geldiniz!

Kursun Amacı ve İçeriği:

Pastacılık Sanatı Kursu, her seviyeden katılımcıya hitap eden kapsamlı bir program sunar. Temel pasta yapım tekniklerinden başlayarak, ileri seviyeye kadar uzanan bir yolculuk sunar. Kurs içeriği şunları kapsar:

Kurs İçeriği:

• Temel Pasta Yapımı: Pasta yapımının temel prensiplerini öğrenin. Farklı pasta hamurlarını hazırlama, doldurma, kaplama ve süsleme tekniklerini keşfedin.
  • Kek ve Cupcake Dekorasyonu: Keklerin ve cupcakelerin nasıl hazırlanıp dekore edileceğini öğrenin. Farklı dekorasyon tekniklerini uygulayarak hayal gücünüzü kullanın.
  • Özel Konseptler ve Trendler: Velvet ve Mois pastaları gibi özel tariflerin yanı sıra mevsimsel veya temalı pastaların yapımını öğrenin. Ayrıca, yaratıcı ve yenilikçi pasta trendlerini burada bulabileceksiniz.

Kurs Avantajları:

• Uzman eğitmenler eşliğinde interaktif dersler
  • Profesyonel pasta mutfaklarında uygulamalı eğitim imkanı
  • Kapsamlı kurs materyalleri ve kaynaklar
  • Tamamlanmış bir kurs sonunda sertifika

Kimler Katılabilir:

• Pasta yapımına meraklı herkes
  • Evde lezzetli pastalar hazırlamak isteyenler
  • Pastacılık kariyerine yönelik profesyonel eğitim almak isteyenler
  • Pasta dünyasındaki son trendleri takip etmek isteyenler

2. Artesan ve El Yapımı Çikolata Workshopu: Çikolata Tutkunlarının Buluşma Noktası

Eğer çikolata tutkunuysanız ve bu muhteşem lezzetin sırlarını keşfetmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz.

Workshop İçeriği:

• Temel Çikolata Bilgisi:

Çikolatanın tarihçesi ve çeşitleri hakkında bilgi edinin. Artesan çikolatanın özelliklerini ve farkını keşfedin. İlk adım olarak, çikolata yapımının kalitesi ve lezzeti için doğru hammaddelerin seçimi hakkında detaylı bilgi edineceksiniz. Bu süreçte mükemmel bir çikolata yapım sürecinin temelini oluşturacaksınız.

• Temperleme İşlemi:

Temperleme, çikolatanın pürüzsüz ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlayan kritik bir adımdır. Uzmanlar eşliğinde temperleme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini adım adım öğrenerek, çikolatanızın istenilen kalite standartlarına uygun hale gelmesini sağlayacaksınız.

• Çikolata Kalıplama

Temperlenmiş çikolatanın kalıplara dökülmesi, el yapımı çikolataların oluşturulmasında önemli bir aşamadır. Workshop boyunca, farklı tekniklerle çikolata dökme ve şekillendirme pratiği yaparak, kendi özgün çikolata ürünlerinizi yaratacaksınız. Kalıplara dökme, şekillendirme ve soğutma sürecinde ustalaşarak, çikolata sanatınızı geliştireceksiniz.

Bu adımları uzmanlar eşliğinde öğrenerek, çikolata yapımının inceliklerini kavrayacak ve kendi eşsiz çikolata eserlerinizi yaratma yolculuğuna adım atacaksınız.

Workshop Avantajları:

• Uzman akademisyenler tarafından interaktif ve uygulamalı dersler.
  • Küçük gruplar halinde birebir öğrenme deneyimi.
  • Workshop boyunca kullanılacak malzemeler ve ekipmanlar temin edilir.

Kurs Fiyatı: 8000
  Süre: 60 Ders Saati Saat