Tarihçe
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.03.2012 tarih ve 011152 sayılı kararı ile Turizm Fakültesine bağlı olarak kurulmuştur. Lisans eğitimine 2014 yılında başlanmış olup, ilk öğrencilerini aynı yıl kabul ederek eğitim-öğretim faaliyetlerine resmî olarak adım atmıştır. Yüksek lisans düzeyinde eğitim ise 2015-2016 güz dönemi itibari ile başlamıştır. Böylelikle, bu program aracılığıyla lisansüstü düzeyde araştırma, akademik gelişim ve uzmanlaşmaya yönelik eğitim-öğretim süreci başlatılmıştır. Bu aşama, bölümün bilimsel üretkenliğini artırmasının yanı sıra, öğrencilere akademik kariyer ve sektör odaklı derinleşme imkânı sağlamıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kadrosunda 3 doçent doktor, 2 doktor öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi doktor, 2 öğretim görevlisi olmak üzere 8 öğretim elemanı bulunmaktadır.